December 18, 2017.

Newsletter

Prijavite se za nase vesti, novosti...

Aktuelno

Knjiga Klavijature - Akordi, Skale - Korisni saveti... detaljnije ovde

Flash Card

Flash Card za Korg Pa80, je namenjena za ubacivanje SEMPLOVA . Mozete ubaciti 16 mb semplova. Opširnije...

Greška
  • Komponenta nije nađena
Program za Tekstove Pesama

Program za TEKSTOVE PESAMA ! PESMARICA !
Program sa kojim cete sebi olaksati posao sa tekstovima pesama...
Pogledajte nesto vise o ovom jako korisnom programu  :  KLIK

 

 

Korg Pa80 El. pošta

KORG je uvijek bio inovator u svijetu muzickih radnih stanica još od trenutka kad su se pojavile, zajedno sa starijim kolegama Trinity-jem, Triton-om, i30 i iS serijom.

 Profesionani Aranžer sa 61 tipkom i ugradenim zvucnicima

 

KORG je uvijek bio inovator u svijetu muzickih radnih stanica još od trenutka kad su se pojavile, zajedno sa starijim kolegama Trinity-jem, Triton-om, i30 i iS serijom. Ovom radnom stanicom KORG povezuje 4 jake mašine u jednu mocnu, PA-80. Sa slavnim zvukom Triton-a, velikim brojem razlicitih stilova muzike koje su uradili najbolji svjetski muzicari, multi-tasking operativnim sistemom i revolucionarnim dizajnom sekvencera, ova nova mocna sprava ce omoguciti prednosti KORG-ovog revolucionarnog nacina komponovanja i produkcije velikom broju muzicara nove generacije.
DOKAZANI KVALITET ZVUKA
Krenimo od pocetka : za Triton-ov slavni HI sistem generisanja zvuka i procesiranje efekata ne treba puno price. Poznato je da postiže sjajan kvalitet zvuka i nudi veliki izbor stvarno kvalitetnih kako prirodnih tako i sintetickih zvukova kao inspiraciju. Dodana je i nova klasa ultra-realisticnih solo instrumenata medu kojima su Saksofoni, Trube, Harmonike, Violine, Frule itd. Tu je i novi set sjajnih Orgulja, koje simuliraju najpoznatije orgulje u prošlosti.

Svi Programi se mogu editovati vrlo jednostavno, pomocu Easy Program Edit funkcija, mjenjajuci Attack, Decay, Release, LFO, Filter Cutoff i Resonance parametre. Svaka promjena se automatski snima u Performance, da bi se mogle koristiti za neke druge zvukove.

PA-80 nudi 4 zaista mocna Master Efekt procesora, ukljucujuci sve Triton-ove studijske Master Efekte - ukupno 90 razlicitih efekata. Mogu se koristiti za Song-ove, ili podijeliti u dvije sekcije, koje se onda pridružuju track-ovima u relanom vremenu, a druge dvije Style track-ovima. Mogu se cak propustiti dva eksterna audio izvora kroz interni Efekt Procesor da bi se umiksovali u Song ili uživo na svirci. Pošto svaki audio ulaz ima sopstvenu Gain kontrolu, na PA-80 se mogu prikljuciti mikrofon i gitara u isto vrijeme, i imati razlicite efekte i za jedno i za drugo.
PROFESIONALNA REPRODUKCIJA ZVUKA
PA-80 nudi novodizajnirano stereo ozvucenje (22 W po zvucniku), koji ukljucuje Auto Loudness (automatsko regulisanje snage) za pitak, dubok i mocan zvuk. Ako se PA-80 prikljuci na eksterni mikser ili rekorder, na raspolaganju su 4 izlaza koja omogucuju lakše i detaljnije podešavanje zvuka. Novi sistem omogucuje da razliciti instrumenti izlaze na razlicite izlaze, tako da npr. Bas može ici na OUT1, Doboš na OUT2, cime se postiže realan balans instrumenata i visok kvalitet zvuka.
MUZICKI RITMOVI
Kao profesionalni KORG-ov sintisajzer, PA-80 nudi veliku kolekciju muzickih ritmova koji su uradili top-muzicari iz cijelog svijeta. KORG je svojevremeno primio veliko priznanje za odlican zvuk pratnji na sintovima, i za najnapredniji sistem prepoznavanja akorda. Sa 152 promjenljivih Ritmova i 48 User Ritmova, PA-80 ce pokriti svaku situaciju u kojoj se ikada nadete. Sa 4 Varijacije, 2 Fill-a, 2 Intro-a i 2 Završetka pružena je mogucnost veoma kvalitetnog ugodaja žive svirke.
REVOLUCIONARNO SEKVENCIRANJE
Snimanje muzickih ideja je ono u cemu je PA-80 najjaci. Dok tradicionale radne stanice nudile prazne palete na kojoj su nastajale ideje, PA-80 nudi Backing Sekvencer koji je za nijansu slabiji od živog benda. Ako vam trebaju Bubnjevi, odaberete Stil i sa nekoliko dugmica napravite ludog bubnjara, sa prelazima gdje god vam trebaju. Odabiranjem pune pratnje možete napraviti bend od 8 ljudi koji ce pratiti vašu svirku u stopu. Poslije možete promijeniti akorde, stanke itd. i sistem ce automatski promijeniti dijelove koji su potrebni, tako da možete isprobati ideje bez potrebe ponovnog nasnimavanja.

Ovo pruža veliko olakšanje pri stvaranju muzike, sa kojim se ne može porediti nijedan drugi sistem, tako da je ovo pravi alat za profesionalce koji rade brzo i puni su ideja.
DVOJNI SEKVENCER
PA-80 nudi i dvojni sekvencer. Ovaj novitet pruža mogucnost puštanja dvije nzavisne sekvence u isto vrijeme, sa individualnom kontrolom za svaku sekvencu i kontrolom za prebacivanje sa jedne na drugu. Tu je ukupno 40 track-ova za puštanje - dvije 16-trackne sekvence plus 4 track-a u relanom vremenu i 4 Pad track-a. Koristi se za pravljenje miksova sa više od jedne sekvence, ili za pravljenje dugih kompilacija pjesama za finim prelazima izmdeu svake pjesme.
JOŠ INOVACIJA
PA-80 je opremljen mocnim multitasking operativnim sistemom koji omogucuje ucitavanje novog Stila dok se jedan pušta, ucitavanje novog Programa dok se pušta Song, takode editovanje zvukova i globalnih parametara dok se preslušavaju neke snimljene ideje. Operativni sistem se lako održava preko flopi diska, internog hard-diska ili preko PCMCIA Flash-ROM kartica, za dodavanje zvukova, semplova, ritmova i stilova, a može se i nadogradivati nekim novim funkcijama.
OPCIJE ZA PROŠIRENJE POTENCIJALA
FLASH-ROM(PCMCIA) KARTICE
Ove kartice se ugraduju zbog proširenja i dodavnja Programa i PCM semplova. Kertridž se direktno povezuje sa Generatorom Tona tako da se semplovanja obavlja odmah-ne mora se prvo ucitavati sempl u RAM.
VHG1 - VOKAL/GITAR PROCESORSKA PLOCA
Hardver opcije ukljucuju ovu plocu koja nudi dva potpuno odvojena efekt procesora. U Gitar modu postoji citav set multi-efekata, npr. modulacija, redukcija šuma, distorzija i kompresija, plus ekvilajzer - do 5 efekata odjednom. Vokal procesor nudi harmonajzer koji pretvara jedan glas u 4-glasnu harmoniju, plus ekvilajzer i efekte.
VIF1 - VIDEO INTERFACE PLOCA
Video interface ploca (kompatibilna sa PAL i NTSC standardima) je idealna za karaoke sistem, za prikazivanje tekstova pjesama na TV ekranu. Sve opcije su jednostavne za instalaciju.
SPECIFIKACIJA:
Klvijatura:
61 tipka/velocity/aftertouch
Sistem:
OPOS - Objective Portable Operating System: Multitasking Sistem.
Generator Tona:
HI sinteza (Hyper integrated synthesis system)
62 glasa, 62 oscilatora,
Filteri sa rezonancom
Waveform Memorija:
32 Mb PCM ROM (Stereo Piano Zvuk).
Efekti:
4 stereo digitalna Multi-Efekt sistema
(89 efekata po svakom)
Programi:
Više od 660 programa (ukljucujuci GM level 2 programe).
32 drum kit-a.
128 user programa + 64 user drum kit-a.
Digital Organ drawbars proširenje
Ritmovi:
Do 304 Stila u Solid State Disk - ugradenom.
Sve promjenljivo; 8 pratnji.
48 user stilova.
Sve Stil Performance su programabilne
Direktan Floppy Disk/ Hard Disk pristup.
Kompatibilan sa stilova i-serije.
Stile Kontrole:
4 Variacije, 2 Fill-a, 2 Intro-a, 2 Završetka, Count In/Break, Synchro Start/Stop, Tap Tempo/Reset,
Fade In/Out, Bass Inversion, Manual Bass, Tempo Lock, Memory, Accompaniment Volume,
Accompaniment Mute, Drum Mapping, Snare & Kick Designation, Single Touch
Generalne Kontrole:
Master Volume, Ensemble, Octave Transpose, Master Transpose, Split Point, Style Change,
Tracks Volume, Quarter Ttone Pedal Function, Programmable Slider, Joystick, Dial
Multi PAD:
4 assignable pads + Stop button
Performance:
80 real-time Performance + do 304 Stil Performanci
Song Play:
XDS Crossfade Dual Sequencer player:
2 Sekvencera sa odvojenim Start/Stop, Pause,
Rewind i Fast Forward kontrolama.
Balans kontrola.Tekstovi se prikazuju na ekranu.
Jukebox Funkcija.
SMF Direct Player (format 0 i 1)
Song /Backing Sekvence: Easy record - 16 track-ova - SMF format
Kontrole ulaza:

Damper Pedala, kontrolna pedala/prekidac, EC5
Audio Izlazi:
Left/mono, Right, Out 1 i Out 2
Audio Ulazi:
Left/mono, i Right.
Odvojene Gain controle (Mic, Guitar, Line)
MIDI:
In, Out, Thru, PC to Host
Floppy Disk:
3.5 inch 2DD/2HD (MS-DOS kompatibilan).
Hard Disk:
Opcijski Hard Disk (ATA interface). Maksimalni kapacitet : 2 Gb
Displej:
LCD sa pozadinskim svjetlom
Ozvucenje:
2x22 Watt-a
Zvucnici:
4 zvucnika u Bass Reflex Box-u sa Auto Loudness kontrolom
Utrošak struje:
35 Watt
Dimenzije:
duž = 1110mm, šir = 388mm, vis = 164mm
Težina:
13.9 kg
Dodaci:
EC5 Multi-switches kontroler, EXP-2 Foot Kontroler,
XVP-10 Exp/Volume Pedala, PS-1 Footswitch, DS-1H Damper Pedala
Opcije:
Flash Card (PCMCIA) za nove PCM podatke, VHG1 Vokal/Gitara procesorska ploca,
VIF1 Video Interface ploca

Tekst: Luso Jozo

 

 


Login FormaAnketa

Koji aranzer svirate ?
 

Studio play reklama nimusic Studio play reklama Studio play reklama